lauantaina, marraskuuta 21, 2009

Syksy on kääntynyt jo talven puolelle

Siitä onkin aikaa, kun viimeksi täällä olen käynyt päivittämässä tietoja, joten tässä syksyn tietopaketti Tirlittanin kuulumisista.

Ensimmäisenä varmaankin täytyy mainita, että olemme pyörähtäneet Eestin puolella näytelmissä Heilin kanssa hyvällä menestyksellä, kaunis valkoinen sai kolmen peräkkäisen näyttelytuloksen perusteella kunnian käyttää meriittilistoillaan Viron juniorivaliotitteliä, yhden kerran on käyty myös Latviassa, mutta siellä Heili jäi junioriluokan neloseksi, joulukuussa mennään Liettuaan sertin metsästykseen. Suomen näytelmät ovat olleet nyt 'jäähyllä' mutta Turkuun ja Helsinkiin on tarkoitus lähteä kokeilemaan vielä loppuvuonna. Viimeiseltä Eestin turneelta mukaan tarttui naku-uros, Carte Blanche from Graceful Orchid, kotoisammin Popo'vits'. Popo on yhteisomistuksessa Mooncrest kennelin kanssa ja poika näkynee muutaman Tirlittan pentueen takana joidenkin vuosien päästä. Popo asustaa Järvenpäässä yhdessä Rollen, T. DeJavun kaverina.

Russelit, Roosa ja Kaapo käväisivät pentunäyttelyssä kaapelitehtaalla, kumpainenkin sai hyvät arvostelut, muttei menestystä, päivitän pikapuoliin sisarusten arvostelut omalle sivulleen. Molemmille pikkuisille kuuluu hyvää.

H-pentue on jo pian viiden kuukauden iässä, sekä Fanni että Ninni ovat suultaan edelleen alapurennassa, Ninnillä on kyllä viimetiedon mukaan lähempänä tasapurentaa ja Fannilla ristipurentaa, mutta suut siis edelleen odotuttavat ja kehittyvät. Hampaiden vaihto on kaikilla alkanut, joten jännitettävää vielä riittää. Fanni kävi hammaslääkärissä, kun huomattiin, että yläkulmurin viereinen etuhammas oli leuankasvun lukkona, joten lääkäri poisti Fannilta koko eturivin hampaita, rautaiset hampaat ovat jo tulossa, kaksi niistä on jo puhjennutkin viimetiedon mukaan. Fanni on tänään menossa 'mätsäriin', eli ensimmäinen näyttelykokemus on tulossa H-pennuillekin.
Kotona oleva porukka sai syksyn kunniaksi nenäpunkin, joten viisi aivastelevaa ja niiskuttavaa koiraa on marraskuun sana, lääkitys on aloitettu ja toivon vilpittömästi, että pian on aivastelut historiaa. Nakuporukka on saanut kasvatella runkokarvaansa elokuulta alkaen, vaikka eilen kyllästyin ja Zelda pääsi 'turkistaan' eroon. Kyllä se vain niin on, että naku on kauniimpi nakuna, kuin puolinakuna ja ihokin siellä karvojen alla voi huonosti, Zeldalle oli tullut mustapäitä vaikka muille jakaa, Pimulla ja Mimillä ei niin paljon runkoon karvaa tulekaan, ettenkö näkisi ihon hyvinvointia, joten he saavat talvipalttoonsa hetken vielä pitää.

Omista kuulumisistani sen verran, että minä olen saanut arvonimen mummi elokuun 22. päivä, minusta tuli isoäiti ihastuttavalle Peppi tyttöselle, Peppi saa kutsua minua mimmuksi. Kävin Kennelliiton kennelneuvojakoulutuksen lokakuussa ja nyt odottelen liiton hallituksen päätöstä, onko minut neuvojaksi hyväksytty. Ja koko 'kennelporukka' muuttaa osoitettaan joulukuun 15. päivään mennessä.

Toivotan kaikille lukijoille oikein kuivaa, puhdasta, aurinkoista ja lumista talvea kera pikkupakkasen!

Ei kommentteja:

Blogiarkisto